Zineta Kovačević

Kandidatkinja broj 9 na listi za Skupštinu Unsko-sanskog kantona

Rođena sam 6. 10. 1978. godine u Cazinu. Osnovnu školu sam pohađala u Pećigradu, nakon čega sam upisala i uspješno završila gimnaziju u Cazinu. 

Nakon završene srednje škole zaposlila sam se u kampu EUFOR-a u Velikoj Kladuši, gdje sam usavršila svoje znanje engleskog jezika, usvojila prve radne navike i stekla mnogobrojna prijateljstva. Poslije toga sam radila kao trgovac pet godina, stupila u bračne vode i posvetila se majčinstvu. Trenutno sam zaposlena u firmi Evoila.ba i bavim se prodajom prirodnih suplemenata u suradnji s jednom američkom firmom.

Istakla bih i to da sam aktivna članica Naše stranke od 2020. godine i u stranci obavljam funkciju sekretarke Lokalnog odbora Cazin. Izabrala sam Našu stranku, jer su članovi obrazovani i perspektivni ljudi. U takvom timu, vjerujem da se može puno naučiti i samim tim doprinijeti u poboljšanju stanja u našoj državi. 

“U politici, ako hoćeš da se nešto kaže, pitaj muškarca. Ako hoćeš da se nešto napravi, pitaj ženu, rekao je nekad davno Max Frisch. Držimo se toga!”