Timur Vilić

Kandidat broj 14 na listi za Skupštinu Kantona Sarajevo

Zadatak političkog aktiviste i svakog ko se nudi za neku političku poziciju je konstantna i predana borba za poboljšanje društvenog stanja. Taj zadatak je utoliko veći ukoliko je riječ o mladoj osobi.

Veliku većinu života sam proveo u Sarajevu, gdje sam završio osnovnu i dvije srednje škole, Drugu gimnaziju i Srednju muzičku školu. Bachelor studij italijanskog i perzijskog jezika i književnosti sam uspješno okončao 2019. a trenutno dovršavam pisanje master rada. Govorim pet svjetskih jezika i vjerujem da je obrazovanje jedini način građenja svjetlije budućnosti, a radim kao prevodilac.

Politički sam aktivan od 2019. godine kada me je upravo Fortina vlada svojom odlučnošću i hrabrošću nagnala na lični angažman. Trenutno sam predsjednik Foruma mladih Naše stranke Kantona Sarajevo, ali moj put još je na svom početku. 

U svom političkom angažmanu nastojim prioritizirati perspektivu pripadnika mlađih generacija. Mladi ljudi imaju svjež i originalan pogled na realnost, samim time u mogućnosti su ponuditi kreativna i efikasna rješenja. Stoga osjećam ličnu odgovornost za stanje naše zemlje i želim joj pomoći. Ovdje govorimo o našoj budućnosti! Vrijeme je da se mistrija i špahtla nađu u rukama mladih, onih koji su jedini sposobni ovu zemlju povući naprijed i uvesti je u Evropsku uniju!

E-mail: timurv123@gmail.com

“Budućnost bh. mladosti je u Evropskoj uniji, bila Bosna i Hercegovina njena članica ili ne.”