Tarik Tanović

Kandidat broj 3 na listi za Skupštinu Hercegovačko-neretvanskog kantona

Zaposlen sam i imam iskustvo u izgradnji i održavanju sistema upravljanja. Govorim engleski jezik, sporazumijevam se i na njemačkom. Imam višegodišnje iskustvo u nekoliko NVO-a i političkim organizacijama (LDS i Naša stranka). Jedan sam od osnivača Naše stranke u Mostaru i predsjednik Gradskog odbora Mostar od 2019. godine. Poslovni su mi izazovi vezani za informatizaciju sistema upravljanja. Slobodno vrijeme mi je rezervisano za zabavu sa djecom i različite izazove, pomalo sam poljoprivrednik, slušam audio knjige, učim kineski jezik i vježbam gitaru. Moje je ubjeđenje da nema napretka bez izazova! 

Zadatak vlasti u slobodnoj državi je da kao servis obezbijedi iste mogućnosti svima, ljudska prava i slobodu izbora. Mislim da socijalno-liberalni politički pravac u NAŠOJ ZEMLJI može izgraditi takvo društvo. Ovaj pravac u politici, posljednjih gotovo 15 godina, dosljedno u NAŠOJ ZEMLJI baštini jedino NAŠA STRANKA. Ovakvo priznanje dolazi i od Evropskog saveza liberala i demokrata (ALDE), kojeg je Naša stranka član.

Trudim se da svoje vještine identificiranja i opisa problema, analize i predlaganja rješenja primijenim u politici. Smatram da se veliki broj poslova može kvalitetno uraditi ako se dobro isplanira, ako se analiziraju realni rizici, ako se uradi procjena realizacije, odabere najpovoljnija opcija i ako to sve vode i koordiniraju  iskusni lideri. Velika većina procesa u modernom društvu jeste dio nekog sistema. Upravo razvoj i održavanje sistema je „moj fah“.

Otac sam troje djece i mislim da razumijem kako danas izgleda jedan radni dan roditelja, posebno onih koji imaju namjeru svoju djecu školovati u NAŠOJ ZEMLJI. Obrazovanju je potrebno konačno objedinjavanje i briga o radnicima i đacima. Zdravlje je najvažnije, kažu! Znam i slažem se! Zdravstvo nam je bolesno! Ulažemo u njega, a to se ne vidi! Samo će častan i osiguran zdravstveni radnik biti motivisan za rad. Kažu da zdravlje ulazi na usta. Zdravi proizvodi od NAŠE poljoprivrede su jedan veliki ključ razvoja. Trenutno su poljoprivredna dobra ZEMLJE iscjepkana, podsticaji su kanalisani pojedincima koji u kratkom roku pokupe šićar. Sigurnost, tužilaštvo i sud u ZEMLJI su zabrinjavajući, ne samo zbog aktuelne sigurnosne situacije u svijetu, nego i interno, posebno u HNK. Nedopustivo je da se neefikasnost MUP-a i tužilaštva pravda političkim nesuglasicama.

“GLASAJ I PROMIJENI NAŠU ZEMLJU!”