Sven Vidović-Popek

Kandidat broj 4 na listi za Skupštinu Unsko-sanskog kantona

Svaki ulazak čovjeka u politiku ima svoje zašto. Pa da odgovorim: zato što sam nezadovoljan trenutnom situacijom u državi, lokalnoj sredini u kojoj živim, opštim stanjem, školstvom, zdravstvom. Zato što želim unaprijediti život, ne samo sebi nego i drugima, generacijama koje dolaze, da imaju sigurno okruženje, finansijsku stabilnost, socijalnu sigurnost, dobro zdravstvo, pravičan pravni sustav i okoliš kojem bi zavidio cijeli svijet.

Inače, završio sam osnovnu i srednju školu u Cazinu, upisao fakultet u Bihaću koji zbog razloga finansijske prirode nisam završio. Kasnije sam nastavio školovanje na FIT Mostar. U radnom sam odnosu u informatičkoj firmi, na mjestu servisera informatičke opreme, fiskalnih uređaja i podrška sam našim programskim rješenjima. U mladosti sam se bavio sportom, fudbalom, bavio sam se glazbom, aktivnostima u NVO organizaciji, radnim humanitarnim društveno-korisnim akcijama i drugim stvarima. Uvijek sam volio druženje, nisam dijelio ljude po raznim današnjim podjelama, nego po onome što jesu, ljudska bića.

Oženjen sam i otac sam dvoje djece. Sve u životu stekao sam sporo i radom, ništa preko noći. Mrzitelj sam nepravde, nepoštenja, kriminala i svega lošega. 

Trenutno obnašam dužnost predsjednika Lokalnog odbora Naše stranke u Cazinu. Na zadnjim izborima 2020. godine imao sam respektabilan rezultat. Zbog građanki i građana koji su mi ukazali povjerenje nastavljam se baviti politikom.

 

E-mail: sven.vp.cs@gmail.com

“Ako želiš nešto promijeniti, potrudi se da učiniš, kasnije te neće peći savjest što nisi ni pokušao.”