Suad Dervišević

Kandidat broj 12 na listi za Skupštinu Unsko-sanskog kantona

U politici sam jer želim dati svoj doprinos izgradnji modernog, slobodnog i poštenog društva. Društva u kojem će se ljudske slobode podrazumijevati, a ne biti dodjeljivane prema političkoj, nacionalnoj, klanskoj pripadnosti.

Želim da imamo društvo koje će uključivati, a ne isključivati, društvo s dobrim školstvom, zdravstvom, socijalno pravedno, s jednakim šansama, očišćeno od korupcije, nepotizma, nacionalizma, orijentirano ka budućnosti, a ne zarobljeno prošlošću.

Nakon srednjoškolskog doba školovanje sam nastavio u Sarajevu. Pred sam kraj prekinuto je ratom.

Svoj dug odbrani svoje porodice, zavičaja, domovine, obavio kao dobrovoljac, starješina AR BiH, pošteno i korektno.

Nakon toga počeo sam još težu, dugotrajniju, egzistencijalnu borbu, pa sam preko privatnog poduzetništva, menadžerskih pozicija u domaćim i stranim kompanijama, uspio, zajedno sa suprugom, iškolovati dvije kćeri do maksimuma akademskih nivoa, obezbijediti egzistenciju porodici zarađujući plaću isključivo u realnom sektoru. Nikad ništa poklonjeno, ništa dobijeno na lijepe oči. 

Sportski sam activist. Dio sam i Nacionalnog komiteta „United World College in Mostar” već više od decenije, ponosan na naša postignuća i podršku mladim i talentiranim djevojkama i mladićima u realizaciji njihovih snova, akademskim dostignućima, izrastanju u dobre ljude.

Trenutno sam na poziciji savjetnika u osiguranju, uposlen sam u eminentnoj osiguravajućoj kući.

U Našoj stranci sam od osnutka odbora u Cazinu. Predsjednik sam Lokalnog odbora Cazin i sekretar sam Kantonalnog odbora Naše stranke u USK.

Napokon sam u sredini slobodnih i u svakom smislu ostvarenih osoba, u kojoj bez pritisaka i strogo postavljenih okvira možemo realizirati svoje ideje, zamisli, svoj svjetonazor.

Vjerujem da možemo ovu lijepu zemlju nagraditi izgradnjom bolje države, zajedno sa svima koji je smatraju svojom domovinom. Ako ne možemo vratiti mladost koja je napustila svoju domovinu, barem se možemo truditi da zadržimo one koji su još uvijek tu dajući im šansu da se realiziraju, da žive slobodni, egzistencijalno sigurni, dostojanstveni, bez ucjena, dignute glave. 

Na tom putu mogu samo jedno garantirati, a to je da obraz nema cijenu i da nema te cijene kojom me, ovi naviknuti da trguju ljudima, mogu kupiti.

“Napokon sam u sredini slobodnih i u svakom smislu ostvarenih osoba, u kojoj bez pritisaka i strogo postavljenih okvira možemo realizirati svoje ideje, zamisli, svoj svjetonazor.”