Selma Tafro

Kandidatkinja broj 6 na listi za Parlament Federacije BiH

Zalažem se za održivi razvoj bosanskohercegovačkog društva zasnovanog na principima ekološke, ekonomske i socijalne pravde, uvažavajući potrebe svih građana i građanki.

Smatram da su strateško ulaganje u kreativne industrije, održive izvore energije, pravednu raspodjelu društvenog dohotka i očuvanje kulturne baštine važni ciljevi našeg djelovanja.

Rođena sam 1975. godine u Sarajevu. Po profesiji sam arhitektica, s iskustvom u urbanističko-arhitektonskom projektovanju različitih tipova objekata uključujući rezidencijalne, kulturne, poslovne i druge. Ranije sam radila u nekoliko arhitektonskih studija, a trenutno radim u bosansko-švedskoj korporaciji. Osim toga, tokom cijele karijere sam se profesionalno angažovala na javnim pozivima za izradu idejnih urbanističko arhitektonskih rješenja koja doprinose unapređenju zajednice, kao što su, Hastahana Sarajevo BiH, Austrijska kuća Sarajevo BiH, Busan Mulmangol Bunker Regeneration South Korea, itd.

Članica sam Naše stranke već pet godina i bila sam kandidatkinja na Lokalnim izborima 2020. za Općinsko vijeće Centar Sarajevo. Također sam članica Komisije za ekologiju i zaštitu kulturnog naslijeđa pri Općini Centar Sarajevo.

E-mail: selmatafro1@gmail.com

“Smatram da su strateško ulaganje u kreativne industrije, održive izvore energije, pravednu raspodjelu društvenog dohotka i očuvanje kulturne baštine važni ciljevi našeg djelovanja.”