Nusret Ćurović

Kandidat broj 4 na listi za Parlament BiH

Zalažem se za sekularnu državu, Bosnu i Hercegovinu sa svim njenim čudesnim različitostima. Zajednicu ljudi sa jednakim pravima i slobodama, nepovratno usmjerenu ka dostizanju civilizacijskih standarda koji će njenim građankama i građanima omogućiti status punopravnih članova evropske zajednice slobodnih naroda. 

Rođen sam 1958. godine u Miljevini, opština Foča. Osnovno i srednjoškolsko obrazovanje stekao sam u Lukavcu, a fakultetsku diplomu 1983. godine na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu.

Do rata sam radio u KHK Lukavac na poslovima rukovođenja u sektoru bezbjednosti i zaštite, a za vrijeme rata kao oficir Armije RBiH obavljao sam dužnosti na poslovima planiranja, organizacije i edukacije.

Nakon rata sa prijateljima sam pokrenuo izdavačko i grafičko poduzeće NIK GRAFIT. Naša izdavačka kuća je u prethodnih 20 godina objavila četrdesetak naslova, a u periodu od 1998. do 2000. izdavali smo i jedini satirični časopis u BiH.

Skoro 15 godina sam obavljao dužnost predsjednika UO muškog OK „7 Lukavac“. Oženjen sam i otac sam dvije kćerke. U slobodno vrijeme volim da se rekreiram igrajući mali fudbal sa prijateljima.

“Zalažem se za sekularnu državu, Bosnu i Hercegovinu sa svim njenim čudesnim različitostima.”