Dragana Bogdanović

Kandidatkinja br. 20 na listi za Skupštinu Kantona Sarajevo

Ciljevi i atributi liberalno-socijalnih stranaka kakvoj pripadam – Naša stranka –  su razvijanje humanosti i empatije. Tu pripadaju čovjek  i naše neposredno okruženje, priroda i društvena zajednica.

Profesionalno sam upućena na brojne kontakte i pri tome fokusirana na primjenu autorskog prava i bibliotečko-informacijskih tehnologija, kulturnu baštinu i kulturno naslijeđe.

To je orijentacija koju nastojim slijediti i sa naučnog/znanstvenog aspekta kao magistrica nauka/znanosti i kao bibliografkinja, prevoditeljica, profesorica i uposlenica u  instituciji kulture.

Učestvovala sam na izborima 2020. godine kao članica Lokalnog odbora Naše stranke Novo Sarajevo. Članica sam Etičke komisije Naše stranke.

Smatram da je neophodno širiti vidike, spoznavati i osvajati novo. 

Potrebno je čuvati naslijeđe i baštinu, zdravu životnu sredinu, zdraviji i stabilniji eko sistem. Bitan je veći doprinos kvalitetnijem obrazovanju i trajnijem očuvanju kulturne baštine.

Bez interakcije čovjeka i prirode, na njihovu obostranu korist, nema uspješnog djelovanja u lokalnoj zajednici i cjelokupnom društvu. To je osnov za odgovornu osobu koja će odgovoriti izazovima novoga doba u svom svakodnevnom životnom okruženju i u lokalnoj zajednici.

Email: draganadjurdjica@gmail.com

“Krajnje je vrijeme za prosperitet, socijalnu stabilizaciju i odgovorniji pristup očuvanju životne sredine i prirode. Zajedno ćemo uspjeti.”