Dilista Bašić

Kandidatkinja broj 7 na listi za Skupštinu Tuzlanskog kantona

Pored opšteg političkog cilja da treba graditi svijet u kojem ćemo se svi osjećati bolje želim da obrazovanje bude okosnica mog političkog djelovanja, jer samo dobro i kvalitetno obrazovanje je siguran put u bolju budućnost. Zalažem se i poštujem kulturu dijaloga gdje ćemo svi stajati iza svojih uvjerenja, ali i respektovati, uvažavati i slušati mišljenja drugih. Poštovanje ljudskih prava je ono za šta se zalažem kao i za socijalnu pravdu ali i podizanje kvaliteta znanja i obrazovanja na viši nivo. 

Nakon završetka Pedagoške akademije, a potom Filozofskog fakulteta, čitav radni vijek sam radila kao prosvjetna radnica, obrazujući i odgajajući generacije mladih ljudi, na principima znanja, umijeća i kvaliteta. Radila sam u svim obrazovnim ustanovama. U predškolskoj ustanovi kao odgajateljica, u osnovnoj školi kao nastavnica i u srednjoj školi kao profesorica. U periodu od 2017. do 2014. godine sam bila na poziciji direktorice osnovne škole.   

Potpredsjednica sam Gradskog odbora Naše stranke Tuzla i članica Glavnog odbora Naše stranke. Predsjednica sam Savjeta za obrazovanje Gradskog odbora Naše stranke. Poslije lokalnih izbora 2020. godine imenovana sam za predsjednicu Komisije za jednakopravnost polova Gradskog vijeća Grada Tuzla. 

Vjerujem u mlade ljude, njihov entuzijazam, njihovo znanje i da će našu zemlju Bosnu i Hercegovinu odvesti u bolju i sigurniju budućnost, gdje ćemo svi biti sretni i iz koje neće niko morati odlaziti jer se osjeća nesigurnim.

E-mail: dilista.basic@gmail.com

“Vjerujem u mlade ljude, njihov entuzijazam, njihovo znanje i da će našu zemlju Bosnu i Hercegovinu odvesti u bolju i sigurniju budućnost”