Dijana Pleh

Kandidatkinja broj 8 na listi za Skupštinu Bosansko-podrinjskog kantona

Istrajnost u iznalaženju rješenja za socijalnu jednakosti, borbu protiv korupcije, nepotizma, fašizma, za transparentnost u svim sferama našeg života, evropski orijentisanu BiH, uvidjela sam u radu Naše stranke.

Članica sam Naše stranke od 2018. godine.

Rođena sam u Jajcu 1969. godine.

Početkom agresije na BiH odlazim u Split kao izbjeglica gdje volontiram u Radioamaterskom klubu “Kaštilac” (od 1992. – do 1995.). Radioamaterizam je hobi kojim se i danas bavim. Aktivna sam članica Radioamaterskog kluba “Drina” Goražde. Nastojim proširiti svoje znanje iz te oblasti na mlađu populaciju našeg Kantona.

Radni odnos u Goraždu nisam nikad zasnovala, ali kroz razne aktivnosti kao aktivistkinja u lokalnoj zajednici nastojim doprinijeti ljepšem i ugodnijem životu u okruženju.

Zalaganjem u očuvanju zajedničkih dobara, praćenjem sportskih i kulturnih dešavanja pokušavam podići svijest o važnosti svih segmenata našeg društva.

Jedna sam od osnivačica udruženja oboljelih od multiple skleroze Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Obnašam funkciju predsjednice Udruženja “Feniks” za oboljele od multiple skleroze Bosansko-podrinjskog kantona Goražde. Kao predsjednica Udruženja nastojim iznaći rješenja za ovu populaciju oboljelih i doprinijeti ostvarenju prava osoba s invaliditetom, zagarantovana Konvencijom UN. 

Radi podizanja svijesti o ovoj temi oglašavam se putem medija na lokalnoj televiziji, radiju, časopisima i na društvenim mrežama. Učestvujem na predavanjima i edukacijama o multipla sklerozi, ali ih i organizujem u BPK.

Majka sam dvije odrasle kćerke, udata, nastanjena u Goraždu.

Dostojanstven život nam ne može i ne treba niko oduzeti.

 

“Transparentan rad i zalaganje za društvenu zajednicu a ne samo za pojedinca može poboljšati kvalitet života svih nas!”