Božana Hrkalović

Kandidatkinja broj 5 na listi za Skupštinu Hercegovačko-neretvanskog kantona

Mladima moramo omogućiti uslove za budućnost i ostvarenje života u uređenoj, ekonomski stabilnoj, građanskoj državi Bosni i Hercegovini. Moramo im omogućiti da donesu promjene, dokazati im da nam mogu vjerovati i motivirati ih da svojim glasom postanu dio rješenja, da se integriraju u javni, ekonomski i politički život.

Imamo iste ljude na vlasti već skoro 30 godina, nacionalističko huškanje i podjele po nacionalnoj osnovi, a rezultat je korupcija, neuređenost na svim razinama države što onemogućava strane i domaće investicije, ne funkcioniraju ni osnovne komunalne usluge, a sve ovo dovelo je do propadanja društva u cjelini. Tome mora doći kraj. 

Zalagat ću se za veću kontrolu rada i zapošljavanja jer mladi ne smiju strahovati od ostanka u BiH. Redovna plata i prijava nisu prednosti, već obavezni dio radnog odnosa. Uređeno društvo donosi bolju kvalitetu života, povoljnije socioekonomske uslove, priliku za lični rast i razvoj svakog pojedinca, a to uključuje istraživanje i najoštrije kažnjavanje korupcije i nepotizma.

Također ću se zalagati za uređenost i transparentnost poslovanja svih državnih tijela, za pravo na pristup svim informacijama za sve što se financira novcem građanki i građana. 

Zadobivanje povjerenja mladih ključno je za napredak Bosne i Hercegovine te moramo primijeniti vidljiva i opipljiva sistemska rješenja, moramo im dati razloge za ostanak, jer sada imaju samo razloge za odlazak.

Saradnica sam na izradi brojnih projekata za povlačenje sredstava iz EU fondova, poznavatelj tržišta nekretnina, turistički vodič i ljubiteljica životinja.

“Mladima moramo omogućiti uslove za budućnost i ostvarenje života u uređenoj, ekonomski stabilnoj, građanskoj državi Bosni i Hercegovini.”